Om Sax & Kam i Umeå

Ann & Gun är två frisörer som kom till Umeå från södra Sverige år 1973.

De hittade då en lokal mitt inne i centrala stan, men huset som salongen låg i började brinna bara efter några månader. Förtvivlade som de då blev började då sökandet efter en ny salong där de kunde fortsätta sin verksamhet. De fick då tag i en salong på Tranbärsvägen.

Den 10e december 1973 öppnade Ann och Gun upp Sax & Kam på Tranbärsägen 6 och har varit där sedan dess. Idag har de två anställda, Lisa som är Guns dotter och sen har dom även Carro som har gjort klart sina lärlings timmar men väntar på att få avlägga gesällprovet. 

År 2010 renoverades stora delar av salongen och även år 2017/2018 renoverades ytterligare lite till och även en liten utbyggnad skedde.

Salongen är anpassad för alla olika individer.

Edel Photo 5823 Copy 1

 

Vi som jobbar här

Vi är fyra stycken som arbetar här på Sax & kam. Ägarna Gun & Ann har över 45 års erfarenhet inom yrket, Lisa och Carro är anställda här på salongen. Vi utför de flesta behandlingarna som man gör på en frisersalong (se prislistan).

Gun
GunFrisör
Är ägare av Sax & Kam. Gun har en helt otrolig passion för klipp och färg, och hon älskar att göra det lilla extra på kunden som gör pricken över i:et. Hennes intressen utanför frisöryrket är sport i alla olika former. Hon är dessutom väldigt intresserad av att vara i köket, laga mat och baka gör hon med glädje. Skämmer gärna och ofta bort sina nära och kära med detta. Gun är född 1954, hon är alltid glad, rolig och hon bjuder verkligen på sig själv. Har gesällbrev.
Ann
AnnFrisör
Är ägare av Sax & Kam. Ann (Ann-britt) är den optimala permanentrullerskan om ni frågar oss. När hon inte arbetar kan man hitta henne hemma i sin trädgård som blommar nästan året om. Ann är den enda av oss på salongen som utför öronhålstagning. Född 1953, hon är omtänksam, lugn och en riktig livsnjutare som älskar havet. Har gesällbrev.
Lisa
LisaFrisör
Lisa är Guns dotter och anställd här på Sax & Kam. Hon har varit färdig frisör sedan januari 2014 efter att då ha avlagt gesällprovet. Roligaste med att vara frisör tycker Lisa är att man får träffa så mycket människor och att det är sådan variation i det man gör på kunderna så man blir aldrig less. Hon gillar ordning och reda, och är lite av en perfektionist. Utöver det så är Lisa väldigt sport intresserad. Lisa är född 1991, hon är en bra lyssnare och har alltid ett leende på läpparna. Har gesällbrev.
Carro
CarroFrisör
Carro (Caroline) är vårt senaste tillskott på salongen och hon är dessutom kusin till Lisa. Hon har gjort klart sina sista timmar av lärlingstiden men väntar just nu bara på att få avlägga gesällprovet. Det som hon tycker är roligast med att vara frisör är att man får vara kreativ. Intressen utöver yrket är jakt och att köra skoter, en riktig friluftstjej med andra ord. Carro är född 1998, hon är en glad tjej som är lugn och trygg i sig själv.

Kontakta oss

Sax & Kam i Umeå

Tranbärsvägen 6
904 34 Umeå

Tel: 090-12 89 68
E-post: salongen@saxokamumea.se
OBS! Vi tar ej emot bokningar eller avbokningar via e-post!

Öppettider

Måndag 08.00-17.00
Tisdag 09.00-18.00
Onsdag 10.00-20.00
Torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-16.00
Lördag/Söndag STÄNGT
Avvikelser kan förekomma