Om Sax & Kam i Umeå

Ann & Gun är två frisörer som kom till Umeå från södra Sverige år 1973.

De hittade då en lokal mitt inne i centrala stan, men huset som salongen låg i började brinna bara efter några månader. Förtvivlade som de då blev började då sökandet efter en ny salong där de kunde fortsätta sin verksamhet. De fick då tag i en salong på Tranbärsvägen.

Den 10e december 1973 öppnade Ann och Gun upp Sax & Kam på Tranbärsägen 6 och har varit där sedan dess.
Idag har de tre anställda, Lisa som är Guns dotter, Carro som är Lisas kusin och det senaste tillskottet hos oss är Moa. 

År 2010 renoverades stora delar av salongen och även år 2017/2018 renoverades ytterligare lite till och även en liten utbyggnad skedde.

Salongen är anpassad för alla olika individer.

Edel Photo 5823 Copy 1

 

Vi som jobbar här

Vi är fem stycken som arbetar här på Sax & kam. Ägarna Gun & Ann har över 45 års erfarenhet inom yrket, Lisa, Carro och Moa är anställda här på salongen. Vi utför de flesta behandlingarna som man gör på en frisersalong (se prislistan).
Image

Gun

Är ägare av Sax & Kam. Gun arbetar just nu med en till två kunder per dag (endast klippningar). Hennes intressen utanför frisöryrket är sport i alla olika former.

Hon är dessutom väldigt intresserad av att vara i köket, laga mat och baka gör hon med glädje. Skämmer gärna och ofta bort sina nära och kära med detta. Gun är född 1954, hon är alltid glad, rolig och hon bjuder verkligen på sig själv.

Har gesällbrev.
Image

Ann-Britt

Är ägare av Sax & Kam. Ann (Ann-britt) arbetar just nu två dagar i veckan på salongen. Hon är den optimala permanentrullerskan om ni frågar oss.

När hon inte arbetar kan man hitta henne hemma i sin trädgård som blommar nästan året om. Född 1953, hon är omtänksam, lugn och en riktig livsnjutare som älskar havet.

Har gesällbrev.

Image

Lisa

Lisa är Guns dotter och anställd här på Sax & Kam. Hon har varit färdig frisör sedan januari 2014 och arbetar heltid på salongen. Bästa med frisöryrket tycker Lisa är variationen och det sociala, men favorit momenten är nog herrklippningar eller att göra slingor. Hon gillar ordning och reda, och är lite av en perfektionist.

Utöver det så är Lisa väldigt  sport intresserad. Lisa är född 1991, hon är en bra lyssnare och har alltid ett leende på läpparna.

Har gesällbrev.

Image

Carro

Caroline är kusin till Lisa. Arbetar mellan 85-100% på salongen. Hon har gjort klart sina timmar av lärlingstiden men ej avlagt gesällprovet ännu. Det som hon tycker är roligast med att vara frisör är att man får vara kreativ.

Intressen utöver yrket är jakt, att köra skoter, plocka bär/svamp, hon är en riktig friluftstjej med andra ord. Född och uppvuxen utanför stan och där trivs hon som bäst. Carro är född 1998, hon är en glad tjej som är lugn och trygg i sig själv.

Image

Moa

Är vårt nyaste tillskott på salongen. Hon arbetar heltid och har avlagt gesällen. Under praktiken på frisörskolan var hos hos oss, och har nu äntligen hittat hit igen.

Moa är född -00 och är en sportintresserad tjej som själv spelar fotboll och innebandy, bor i stan med sin sambo och katt.

Roligast inom frisöryrket tycker hon är uppljusande behandlingar, med folieslingor och balayage.

Moa är en lugn och glad tjej.

Öppettider

Måndag 08.00-17.00
Tisdag 09.00-18.00
Onsdag 10.00-20.00
Torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-16.00
Lördag/Söndag STÄNGT
Avvikelser kan förekomma

Kontakta oss

Sax & Kam i Umeå

Tranbärsvägen 6
904 34 Umeå

Tel: 090-12 89 68
E-post: salongen@saxokamumea.se
OBS! Vi tar ej emot bokningar eller avbokningar via e-post!